Tam Ekran Arkaplan Videosu

Şırnak Belediyesi resmi facebook hesabı Şırnak Belediyesi resmi twitter hesabı Şırnak Belediyesi resmi instagram hesabı Şırnak Belediyesi Rss
Şırnak Belediyesi Resmi Logosu

Üst Navigasyon Menüsü

Sayfa İçeriği

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ STANDART HİZMET TABLOSU

ŞIRNAK BELEDİYESİ

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SIRA

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI

İSTENEN BELGELER

HİZMETİN

TAMAMLANMA

SÜRESİ

(EN GEÇ)

1

3071 sayılı dilekçe hakkının Kullanılmasına dair kanuna göre

Belediye Başkanlığına usulüne göre yazılmış dilekçe.

30 Gün

2

Dilekçenin müdürlüklere dağılımı

Kurum veya kuruluşlardan gelen resmi yazışma evrakları.

Gerçek veya tüzel kişilerce belediye başkanlığına yazılan dilekçe.

Aynı gün
içerisinde

3

Müdürlükler tarafından resmi kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara gönderilen evraklar

Müdürlüklerden gelen iş ve işlemlere ait evraklar

Aynı gün
içerisinde

4

Evlendirme (Nikah İş ve İşlemleri)

Sağlık Raporu,

Kimlik Fotokopileri,

4 Adet Fotoğraf,

Evlenme Ehliyet Belgesi (Memurluğumuzca)

Yabancı Uyruklu Nikahlar İçin;

Vatandaşı oldukları ülkenin İstanbul’da bulunan konsolosluklarından alacakları “Evlenme Ehliyet Belgesi” (Alınan belgede kişinin adı, soyadı, anne adı, baba adı, doğum tarihini ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığı belirtilecektir.)

İkamet ettiği İlçe Kaymakamlığı ya da İstanbul Valiliği Hukuk İşlerine onaylatmaları gerekmektedir.

İstanbul’da Konsolosluğu bulunmayan ülke vatandaşları Ankara’da bulunan büyükelçiliklerinden alacakları “Evlenme Ehliyet Belgeleri” (T.C. Dışişleri Bakanlığı’na tasdik ettirmek zorundadırlar.)

Çok Dilli Doğum Belgesi ve Bekarlık Belgesi ile Başvuru: Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekarlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğu için hiçbir yere onaylatmadan müracaat edebilirler. (Örnek; Almanya, Avusturya, Fransa v.s.)

Apostille (Tasdik Şerhi) Olan Belgeler İle Başvuru: Apostille olarak almış oldukları bekarlık ve doğum belgelerini Türkiye'ye getirdikten sonra türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatmaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu bay ve bayanların pasaportlarını yeminli tercüman bürolarından tercüme yaptırıp noterden onaylatmaları gereklidir. Vize süresi geçmiş olan veya oturma izni olmayan yabancı uyruklukların müracaatı kabul edilmeyecektir.

Diğer Durumlar;

17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alanlar için anne, baba muvafakatnamesi (noterden) veya anne, babanın nüfus cüzdanları ile çiftlerle beraber

müracaata gelmeleri zorunludur.

16 yaşını doldurup 17 yaşından gün alanlar için mahkemeden alınacak evlenme izin kararı.

Boşanmış veya dul olan bayanlar için iddet müddetinin kaldırma kararı.

2 Gün

5

4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanuna göre.

Başvuru sahibinin (Adı ,Soyadı, T.C. Kimlik No., İletişim Bilgileri, Email adresi)

15 Gün

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine yada ikinci müracaat yerine başvurunuz.

İlk Müracaat Yeri:Yazı İşleri Müdürlüğü                                                                 İkinci Müracaat Yeri: Başkan Yardımcısı

İsim   : Kasım NAMDAR                                                                                                             İsim    :Ömer YILMAZ

Ünvan:Yazı İşleri Müdürü                                                                                                         Ünvan:Belediye Başkan Yrd.

Adres: Şırnak Belediye Başkanlığı                                                                                            Adres:Şırnak Belediye Başkanlığı

Telefon:486 216 12 05/104                                                                                                      Telefon: 486 216 12 05/112

E-Mail  : [email protected]                                                                                              E-Mail: [email protected]

­