Tam Ekran Arkaplan Videosu

Şırnak Belediyesi resmi facebook hesabı Şırnak Belediyesi resmi twitter hesabı Şırnak Belediyesi resmi instagram hesabı Şırnak Belediyesi Rss
Şırnak Belediyesi Resmi Logosu

Üst Navigasyon Menüsü

36° hava durumu ikonu

Sayfa İçeriği

ŞIRNAK BELEDİYESİNDE DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Şırnak Adliyesi'ne giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Adil Ekrem Yılmaz'dan mazbatasını alan Mehmet Yarka, daha sonra Ak Parti Şırnak Milletvekilimiz Sayın Rizgin BİRLİK AK Parti İl Başkanı Sayın İbrahim ERKAN Ak Parti il Teşkilatı ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Şırnak Belediyesi'ne geçti. Şırnak Belediyesi'ne geçen Başkan Yarka ve beraberindekiler, Başkan Bedirhanoğlu ile görüştü. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine, Başkan Yarka'nın yanı sıra 28 aydır Şırnak Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Bedirhanoğlu, belediye birim amirleri ve parti üyeleri katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Bedirhanoğlu, Kasım 2016 tarihinde Şırnak'ta yüzde 65-70'inin yıkıldığı kentte, altyapısı ve üstyapısı tamamen yok olmuş kentte, kendilerine çok tarihi bir sorumluluk verildiğini söyledi. Başkan Bedirhanoğlu, "Tabiri caizse komadaki bir hastayı bana teslim ettiler. Bu hastayı ayağa kaldıracaksın, sağ olsun Cumhurbaşkanımız hükümetimiz arkamızda olmak suretiyle bu hastayı yoğun bakımdan çıkardık, ayağa kaldırdık. İnşallah Belediye Başkanımız Mehmet Yarka'da koşturacak ki bütün Türkiye bütün dünya bunu izleyecek. Başkan Mehmet Yarka çok şanslı, çünkü ben 5 Kasım 2016 tarihinde Belediye Başkanlığı görevini aldığımda oturabileceğim bir koltuk bile yoktu. Belediye hizmet binası yıkılmış, şehir enkazlar altındaydı. Nerede bu görevi yapacağız dediğimizde, valilikteki makamda yaklaşık 6 ay boyunca bu görevi yürüttük. Şırnak halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beni bir evladınız gibi bağrınıza bastınız. Yapılması gereken bütün işleri yaptık. Pazar günü yapılan seçimde hepimizin göğsü kabardı. Sadece Türkiye değil bütün dünya şu anda Şırnak'tan verilen mesajı anlamaya çalışıyor. Burada vatandaşlarımız teröre ve ideolojik siyasete hayır dedi. Burada dediniz ki Şırnak'a sadece hizmet gelecek. Hizmet siyaseti ön planda olacak ve Şırnak hak ettiği yere çok kısa sürede ulaşacak. Ben Başkan Mehmet Yarka'ya görevinde başarılar diliyorum" dedi.

"Kapımız bütün Şırnaklılara açıktır"

Başkan Bedirhanoğlu'nun kenti en kötü döneminde alıp çok güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten Başkan Yarka ise, "Çok güzel hizmetlerde bulundu, onun yaptıkları her zaman kalbimizde gönlümüzdedir. Bir hemşerimiz gibi onu hep sevip sayacağız bizden biri oldu artık. Bu bayrağı ondan devralmak benim için ayrı bir onurdur. Gönlünü Şırnak'a veren bir kişilik oldu. Kendisi Şırnak'ı komadan çıkardı bizde artık onu koşturacağız inşallah. 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya çıkan 61.88'lik oy oranını hepimizin iyi okuması lazım. Dünden beri yüzlerce tebrik telefonu aldık. Cumhurbaşkanımız kabinesi ve Bakanlarımız da aradılar. Dünkü miting bu kentin ne kadar birlik beraberliğe aç olduğunu gösterdi. Bizim şöyle bir çalışmamız olacak. Bu oy oranı kentte layıkıyla hizmet etmemiz gerektiğini anlatıyor. Bizde mevcut çalışanlarımızla devam edeceğiz, çalışmayanla helalleşeceğiz. Bu sevda ile bu çalışma azmiyle çalışmasak biz bu oyun karşılığını veremeyiz. Seçimlerin ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Benim kimseye karşı bir kinim yoktur. Kapımız bütün Şırnaklılara açıktır. Şırnak Belediyesi parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortak evidir. Bütün Şırnaklı hemşerilerime en iyi hizmeti vermeye çalışacağım ve bir daha söylüyorum bu Şırnaklılara ihanet etmeyeceğim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Belediyesine yeni seçilen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka'ya belediye mührünü teslim etti.

­